Jouw KernTalentenontdekking

De kerntalentenontdekking is een goede eerste stap om actief aan de slag te gaan met jouw aangeboren talenten.

Je vult een online vragenlijst over je kindertijd in. Daarna ga ik met je in gesprek, op basis van de door jou ingevulde vragenlijst en het gesprek breng ik jouw gehele kerntalenten constellatie in beeld. Je krijgt direct een terugkoppeling over jouw persoonlijke kerntalenten. Enkele dagen later krijg je per e-mail een schematisch overzicht met beknopte beschrijvingen van alle 23 kerntalenten.

Deze kerntalentenontdekking voor sommigen voldoende zijn om zelf aan de slag te gaan. Meestal wordt gekozen voor een volledige kerntalentenanalyse met uitgebreid rapport en één tot vier coachingsgesprekken.

Dus ben je benieuwd naar jouw kerntalenten? neem dan snel contact op met mij we bespreken dan wat voor jou de beste optie is.

Hartelijke groet,
Marc

Route 66

Aan goede voornemens doe ik niet zeg ik soms. Toch ben ik al enkele keren gestart met een leuke opleiding, ben ik al vaak gestopt met roken (en begin ik niet meer), heb ik gesolliciteerd op nieuwe banen en heb ik mijn eigen bedrijfje opgestart. Dit zijn voorbeelden van “life changing” beslissingen die mijn leven steeds een nieuwe horizon met goede kansen hebben gegeven. Elke keer opnieuw ging hieraan een voornemen vooraf. Het voornemen om mijn talenten in te zetten voor een leuke nieuwe baan met meer salaris heeft ertoe geleid dat ik verschillende diploma’s en certificeringen heb behaald en dat ik een leuke baan heb. En na een workshop over de KernTalenten methode heb ik uiteindelijk zelf besloten om KernTalentenanalist te worden. Na de KernTalentenanalyse die bij mij is afgenomen heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen KernTalenten. Ik heb geleerd dat ik ondernemend ben maar ook wáárom ik (tot dat moment) nog geen eigen bedrijfje had opgezet. Ik heb daarnaast ontdekt waar ik veel energie van krijg als het gaat om werk én hobby (die motorfiets is geen gevolg van een midlife crises maar van mijn nood aan autonomie en vrijheid 😉 ).

Wil jij ook meer inzicht in jezelf en je al wel bestaande maar nog niet bekende horizon ontdekken? Dan is de KernTalentenanalyse iets voor jou. Ontdek je KernTalenten maar ook waar je juist géén energie van krijgt. Leer wat al jouw KernTalenten in hun onderlinge combinaties betekenen. Daarna ben je beter in staat om persoonlijk duurzame keuzes te maken. Voor een nieuwe baan of welke aanpassingen nodig zijn om blijvend gezond en gelukkig in je huidige baan te blijven. Ook als je op zoek bent naar een passende opleiding of hobby helpt een KernTalentenanalyse jou bij het maken van de juiste keuze.

Heb jij het voornemen om eindelijk een opleiding te starten om betere kansen te hebben op interessantere banen? Of wil je het heft in eigen handen nemen en een eigen bedrijf starten of iets doen aan je werkdruk? Neem dan contact op met mij voor een persoonlijke en levenslang geldige KernTalentenanalyse. Ik help je heel graag om jouw KernTalenten te ontdekken. 

En Route 66 rijden? Dat is mijn stip op de horizon!
Marc

Privacy beleid

Ik ben me zeer bewust van de privacyregels. Daarom ga ik zorgvuldig om met jouw gegevens. Ik vraag alleen gegevens die nodig zijn om een overeenkomst met je te kunnen sluiten, om mijn diensten en producten te kunnen leveren of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Privacybeleid

Gratis mini workshop complimentjes

Kinderen die regelmatig complimentjes krijgen voelen zich goed over zichzelf en ontwikkelen een beter zelfbeeld. Collega’s of werknemers die regelmatig complimenten krijgen zijn gemotiveerder om hun werk goed te doen. Een compliment geven is gratis en zeer waardevol.

Reden genoeg om hier eens aandacht aan te besteden. Daarom heb ik een mini workshop ontwikkeld die je na een korte voorbereiding eenvoudig zelf kunt geven aan medewerkers, collega’s, vrijwilligers, verenigingsmensen, etc. Afhankelijk van de groepsgrootte duurt een mini workshop complimentjes vanaf 30 minuten. Een leuk intermezzo voor die saaie vergadering, als aanvulling op dat congres, tijdens het teamuitje?

Hieronder vind je een pdf van de sheets, met in sheet 10 een korte instructie voor de trainer van de miniworkshop. Stuur me maar een e-mail als je graag de powerpoint wilt hebben.

Ik wens je heel veel plezier.

Mini workshop complimentjes

Week van de Zeeuwse Mobiliteit

Tijdens de Week van de Zeeuwse Mobiliteit wordt er de hele week van alles georganiseerd rondom het thema mobiliteit. Deze actie sluit daar naadloos op aan: Donderdagmiddag mag ik één deelnemer gelukkig maken met een gratis KernTalentenanalyse. Hiermee krijg je inzicht in je ‘zijn’, je talenten en je intrinsieke motivatie. Je leert op een leuke manier wat bij je past, waar je ogen van gaan stralen, en wat je goed zal kunnen ontwikkelen. Een hele toffe manier voor Zelfkennis, Zelfinzicht, Zelfvertrouwen.

Hoe werken spelen wordt

Mijn visie op werken is even simpel als waar: Als je doet wat je leuk vindt gaat het beter.

Verhouding inzetten talenten en plezier in je werk

Als je jouw talenten mag inzetten heb je het naar je zin en je ogen gaan stralen. Je toont bevlogenheid, inzet, verantwoordelijkheid, initiatief, enthousiasme, drive en ga zo nog maar even door. Je geniet gewoonweg meer van je werk.

In een persoonlijk coaching traject ontdek je jouw KernTalenten en ga je ermee aan de slag. Het coaching traject begint met een korte intake gevolgd door een KernTalenten analyse ©. Deze start met een eenvoudige online vragenlijst welke je terugbrengt naar je kindertijd, naar je favoriete speelgoed en interesses. Waar je als kind mee speelde en wat je graag deed zegt alles over je ‘zijn’, wat je zal kunnen als je het aanleert en wat je echt drijft. Je speelde namelijk graag met iets dat je raakte in je natuur.

Samen brengen we jouw van nature aangeboren KernTalenten in beeld. Waarna je leert over de betekenis van jouw Talenten en hun onderlinge samenhang. Vervolgens bekijken we welke talenten je voldoende benut en welke (nog) niet. Als je jouw sterke KernTalenten inzet voelt dat als spelen. Wanneer je teveel een beroep moet doen op je kleine talenten dan ga je met veel minder plezier aan het werk en levert dat vaak negatieve gevoelens of stress op (burn out gevaar). Van jouw KernTalentenconstellatie (jouw unieke blauwdruk met al je KernTalenten in hun samenhang) maak ik voor jou een uitgebreid persoonlijk verslag. Omdat je KernTalenten niet veranderen en levenslang bij je horen kan je dit verslag in de toekomst blijven gebruiken.

Daarna wordt het voor jou in enkele individuele coaching sessies duidelijk waar je echte talenten liggen. Je wordt je bewust van jouw natuurlijke aangeboren talenten welke goed ontwikkeld zijn door opleiding of ervaring en welke nog onbenut zijn. Afhankelijk van jouw persoonlijke coachvraag leer je:

  • bewust te kiezen voor opleidingen die passen bij je talenten
  • hoe je kan beoordelen welke taken of werkzaamheden passen bij jouw KernTalenten
  • burn-out of bore-out te voorkomen of weet hoe je terug eruit kan komen
  • keuzes maken in je leven waarvan je weet dat ze echt bij je passen

Met een goede kennis van jouw eigen KernTalenten maak je beter(e) keuzes in je werk en leven. We werken waarschijnlijk na het bereiken van de 65-jarige leeftijd nog enkele jaren door dus hoe mooi zou het zijn als werken meer mag zijn dan noodzakelijk kwaad en dat werken spelen wordt.

Ik kom graag met je in contact om aan de slag te gaan met jouw talenten. Bel of mail me voor een afspraak.

Met vriendelijke groet,

Marc de Crom

Help keuzestress

De vakantie staat voor de deur, of als je wat noordelijker woont is deze misschien al begonnen. Heel wat mensen hebben weer keuzestress gehad bij het kiezen van de vakantiebestemming. En, als jij of je kinderen naar de middelbare gaan heeft dat waarschijnlijk ook geleid tot heel wat hoofdbrekens. Dan hebben we het nog niet eens over de stress die het kiezen uit het meer dan ruime aanbod van Universitaire of Hogere of Middelbare beroepsopleidingen met zich meebrengt. Ook als je al lang afgestudeerd bent moet je nog steeds beslissingen nemen die je toekomst in belangrijke mate bepalen. Wil ik carrière maken en zo ja, wat ga ik dan doen? En ook een volwassene kan faliekant verkeerde keuzes maken in het kiezen van een avondopleiding.

Weet je wat de grootste succesfactor is bij al deze keuzes? Juist! Zelfkennis. Als je weet wie je echt bent, maak je makkelijker en beter(e) keuzes. En daarbij kan ik je helpen. Als je bij mij een Talentenanalyse doet kom je te weten wie je echt bent. Ik breng jouw Talenten op een unieke, zeer accurate manier in beeld.

Als kandidaat krijg je de kans om een online Talentenvragenlijst te doorlopen. Die duurt amper een half uur, is prettig om te doen en brengt je terug naar je kindertijd, naar je favoriete speelgoed en interesses. Die zeggen alles over je ‘zijn’, wat je zal kunnen als je het ontwikkelt en wat je echt drijft.

Na het invullen van de vragenlijst volgt er een analyse gesprek en krijg je een persoonlijke terugkoppeling. Daarna wordt er een levenslang geldig Talentenanalyse verslag opgesteld. Dit verslag geeft je een verruimd inzicht in je persoonlijkheid, motivatie en potentieel. Dit versterkt je eigenwaarde en geeft je een extra troef bij opleiding keuze, op de arbeidsmarkt en in je loopbaan.

Voor meer informatie mail, app of bel mij voor een afspraak.

Ik wens je een hele fijne vakantie zonder keuzestress, of het moet gaan over iets makkelijks zoals kiezen tussen Chardonnay of Sauvignon 😉

Een mooi nieuw logo

Ik ben trots op mijn zoon Bram hij heeft mijn logo ontworpen. Super om te zien hoe hij zijn Talenten aan het ontwikkelen is!

Hij heeft gekozen voor een kubusvormig logo met daarin de beginletter van onze achternaam verwerkt. De kubus verwijst naar mijn blokkendoos uit mijn jeugd die zoveel zegt over mijn talenten nu. Maar ook over de bouwstenen van organisaties en maatschappij, de mensen. Als HR-mens in hart en nieren geloof ik dat de mens de belangrijkste factor is naar succes. Als je goed naar het logo kijkt zie je dat het eigenlijk niet mogelijk is om deze letter zo in de vorm te verwerken. De kleur groen is gekozen omdat ik ervan houd en groen staat in de Management Drives methode voor voor mensgericht.